Исхрана

За студентите сместени во Домот им се обезбедува исхрана во студентскиот ресторант. Кујната и ресторанот се наоѓаат во приземјето на зграда А.

Кујната има капацитет од 2.000 оброци дневно, а во трпезаријата одеднаш може да бидат услужени 300 студенти. Во домот, односно во ресторанот, може да се хранат само студенти што се сместени во Домот врз основа Конкурсот од Министерството за образование и наука.

Студентите можат да подигаат храна од кујната и од посебна продавница што е во состав на кујната, со помош на вредносни бонови.

Со уплатата на месечниот надоместок за сместување и исхрана, студентот добива вредносни бонови од 3.990 апоени за соодветниот месец.

Листа на јадења

Листата на јадења се составува во соработка со студентите, односно Советот на станари.

А.    М Е Н И   З А   С Т У Д Е Н Т И

2023/2024

ПРВА НЕДЕЛА

Ден Ручек Вечера
Понеделник
 • Тава грав,
 • плескавица,
 • помфрит,
 • стек похован,
 • салата зелка,
 • леб
 • Пире,
 • копан пилешки
 • домашна кифла со сирење,
 • сутлијаш,
 • јогурт,
 • леб
Вторник
 • Мусака со мелено месо,
 • грашак,
 • каре шницла во сос,
 • салата сезонска,
 • овошје,
 • леб
 • Ролат од мелено месо,
 • пире,
 • мекици,
 • салата сезонска,
 • јогурт,
 • леб
Среда
 • Сарма/пиперки полнети,
 • црвен ориз,
 • батаци,
 • пилешка супа,
 • леб,
 • десерт.
 • Колбас крањски,
 • компир пекарски,
 • пиперка печена,
 • македонска кајгана,
 • салата сезонска,
 • јогурт,
 • леб
Четврток
 • Селско тавче,
 • ориз,
 • шпагети со стек во сос,
 • салата сезонска,
 • леб
 • Проја,
 • стек похован,
 • златна мешавина со ориз,
 • летна манџа,
 • салата сезонска,
 • јогурт
 • леб.
Петок
 • Тава грав,
 • чадено филе,
 • компир салата,
 • риба ослич,
 • салата зелка,
 • леб.
 • Пире,
 • стек пилешки,
 • салата сезонска,
 • јогурт,
 • леб.
Сабота
 • Компир паприкаш,
 • тава ориз,
 • стек похован,
 • салата сезонска,
 • леб.
 • Пире,
 • селско тавче,
 • стек пилешки,
 • салата сезонска,
 • јогурт,
 • леб.

М Е Н И   З А   С Т У Д Е Н Т И

2023/2024

ВТОРА НЕДЕЛА

Ден Ручек Вечера
Понеделник
 • Тава грав,
 • Плескавица,
 • Пире,
 • Колбас,
 • Салата зелка,
 • Јогурт,
 • Леб
 • Макарони со сирење,
 • Тава ориз,
 • Стек пилешки,
 • Пудинг,
 • Јогурт,
 • Леб
Вторник
 • Тава ориз,
 • пиле печено,
 • мусака,
 • Салата сезонска,
 • Овошје,
 • Јогурт,
 • Леб
 • Пица,
 • Јогурт
Среда
 • Компир паприкаш,
 • Пилешко чадено филе,
 • Спанаќ,
 • Плескавица,
 • Јогурт,
 • Леб,
 • Десерт
 • Гибаница,
 • Две јајца со две кренвишли,
 • Компир пекарски,
 • Салата сезонска,
 • Јогурт,
 • Леб
Четврток
 • Селско тавче,
 • Помфрит,
 • Стек пилешки со ориз,
 • Супа пилешка,
 • Салата,
 • Јогурт,
 • Леб
 • Копан пилешки,
 • Ориз,
 • Колбас,
 • Пире,
 • Проја,
 • Салата сезонска,
 • Јогурт,
 • Леб
Петок
 • Тава ориз,
 • риба ослич,
 • грав чорбест,
 • каре шницла во сос,
 • салата зелка,
 • леб.
 • Помфрит,
 • стек похован,
 • салата сезонска,
 • јогурт,
 • леб.
Сабота
 • Компир паприкаш,
 • тава ориз,
 • стек похован,
 • салата сезонска,
 • леб.
 • Селско тавче,
 • пире,
 • стек пилешки,
 • салата сезонска,
 • јогурт,
 • леб.

Можни се измени и дополнувања на менито.

Одлука за усвојување на мени Превземи

Државен студентски дом Кочо Рацин – Битола